Imagine1

ATOS 5 / 5X

Scanare 3D high-speed

A cincea generație de scanere dezvoltate de compania germană GOM redefinește standardele în scanarea 3D industrială, atât prin viteza de achiziție cât și prin suprafața ce poate fi măsurată dintr-o singură poziție de scanare.

Cele doua modele (ATOS 5 si ATOS 5X) disponibile obtin date de inalta precizie intr-un timp de masurare foarte scurt, viteza de achizitie plecand de la 0,2 secunde.

Calitatea datelor generate cu noile sisteme este evidentiata prin claritatea detaliata a modelelor 3D, de exemplu, prin afisarea precisa a celor mai mici detalii (raze inguste ale paletelor de turbina, muchiile pieselor deformate plastic la rece, etc.)

Template-pagina-site-SPS

ATOS Capsule

Noul sistem de scanare high-end ATOS Capsule este dedicat obiectelor de dimensiuni mici și medii.

Beneficiind de tehnologie de ultimă generație, ATOS Capsule oferă cea mai înaltă rezoluție de scanare și posibilitatea digitizării celor mai fine detalii. Pot fi capturate până la 12 milioane de puncte de măsurare independente în decurs de 1 până la 2 secunde.

Senzorul poate fi utilizat și pe celulele de inspecție din gama ATOS ScanBox, in funcție de configurația aleasă, permite măsurarea simultană a mai multor componente.
Datorită structurii și a componentelor sale, acesta asigură stabilitate procesului de măsurare.

Bitmap-in-revista.cdr_-300x300

ATOS ScanBox

Metrologie Optica Automatizata

Celulele de inspectie din gama ATOS ScanBox permit automatizarea intregului proces de masurare si control, inclusiv generarea rapoartelor de masurare si validarea rezultatelor. Solutiile propuse permit companiilor sa integreze etapele de control perfect in cadrul proceselor automatizate, astfel, inspectia intregului lant de productie devenind o parte integranta a asigurarii calitatii.

ATOS Q

ATOS Q oferă performanțe deosebite în scanarea 3D a suprafețelor cât și o portabilitate superioară. Scanarea 3D a reperelor cu dimensiuni mici și medii (uzual în plaja de 30mm…700mm) va fi o sarcină ușoară. În plus, kitul sistemului manual include o masă rotativă automată pentru a spori ușurința operațiilor de scanare.
ATOS Q a fost dezvoltat ținând cont de condițiile mediului industrial de operare, pentru aplicații de scanare manuală dar și automatizate. Având caracteristicile funcționale a unui senzor high-end, ATOS Q permite utilizarea sa în aplicații ce necesită o rezoluție foarte ridicată precum controlul dimensional al pieselor obținute prin injecție sau componente de matrițe.

ATOS_Core_004-11-300x300

ATOS Core

ATOS Core , este un scaner 3D optic destinat în special obiectelor de dimensiuni mici până la medii. ATOS Core utilizează o tehnologie nouă şi inovatoare oferind posibilitatea măsurării şi inspecţiei complet automatizate a pieselor. ATOS Core extinde familia de produse ATOS, incluzând o serie nouă de elemente suplimentare.

Spre deosebire de sistemele deja clasice de măsură CMM ce masoară tactil punct cu punct, sistemul ATOS măsoară non-contact întreaga suprafaţă a obiectului generând un „nor de puncte” foarte dens ce înmagazinează cu acurateţe deosebită toate detaliile reperului măsurat.

OBJ_GRAF-0000015499-XX-001-VIEW

Noul ATOS Compact Scan 12M – Precis. Compact, Portabil si Versatil

Greutatea redusa și construcția compactă a noii generații Compact Scan, deschid noi zone de aplicații și asigură adaptabilitatea desăvârșită pentru măsurătorile tridimensionale a componentelor precum piesele turnate sau injectate, forme si modele, interiorul incintelor, prototipuri, machete de design.

Noul Compact Scan oferă:

 • rezoluție de 2×12 MegaPixeli
 • sistem nou de protecție a volumelor de măsură
 • posibilitatea operării indiferent de condițiile de mediu
 • mobilitate
 • flexibilitate

Sistemul complet include:

 • Senzor si volume de masură interschimbabile
 • GOM Touch Probe – pentru măsurare în spații greu accesibil optic
 • Artefact de calibrare
 • Masă rotativă manuală
 • Laptop
 • Accesorii
 • Software ATOS Professional (masurare și inspecție)
 • Training si suport

ATOS Compact Scan poate fi soluția ideală pentru furnizorii de servicii de scanare 3D și control dimensional.

Canon_06-11-300x300

TRITOP CMM

Sistemul optic portabil TRITOPCMM masoara coordonatele tridimensionale ale obiectelor rapid si precis. Sarcinile de masurare ce se efectuau utilizand masinile de masurat in coordonate 3D cu palpator se pot efectua in prezent rapid, precis si foarte comod cu ajutorul sistemului TRITOPCMM . Nu necesita echipamente echipamente aditionale greu de manipulat si ce necesita mentenanta intensiva ca in cazul masinilor clasice CMM.

Echipamentul este portabil, sistemul putand fi utilizat acolo unde este nevoie nefiind necesara crearea unor conditii de laborator.

GOM_Touch_Probe_003-300x300

GOM Touch Probe

Palpatorul GOM Touch Probe  este un dispozitiv aditional al scanerelor 3D optice din gama ATOS. Prin adaugarea acestei functionalitati aveti la dispozitie doua metode de lucru cu sistemele ATOS: Scanare 3D si Palpare CMM.

Touch Probe este utilizat indeosebi la masurarea zonelor greu accesibile optic sau la compararea rapida a unor puncte cheie definite pe reperul masurat.

3D_Scanning2-300x300

ATOS for Education

Pachetul ATOS for Education cuprinde soluţia completă hardware şi software necesară pregătirii teoretice dar în special practice a studenţilor.

Suportul de curs şi aplicaţiile de laborator oferă o introducere pas cu pas în metrologia optică, de la pregătirea obiectului măsurat şă până la raportarea rezultatelor.

Scanare 3D pentru controlul dimensional 3D
În modulul de inspecţie 3D sunt descrişi toţi paşii necesari controlului 3D care includ strategii de aliniere, comparaţia cu modelul CAD, analiza GD&T, sec’iuni de inspec’ie, raportarea măsurătorilor şi exportul acestora.
Scanare 3D pentru aplicaţii de reverse engineering şi prototipare rapidă
Acest modul se focusează pe scanarea 3D de înaltă precizie, procesarea mesh-ului şi exportul datelor pentru aplicaţii ce includ reverse engineering şi fabricaţia aditivă.

Pachetul ATOS for Education cuprinde:

 • Scaner 3D optic din gama ATOS Core
 • Stand pentru măsurători
 • Piese demo
 • Laptop şi software GOM Scan cu licenţă
 • Software GOM Inspect, gratuit pentru studenţi
 • Training gratuit pentru 2 persoane