Politica de confidentialitate

Politica de confidențialitate

Politica de confidențialitate SPECTROMAS

Introducere

Prezenta politică se aplică site-urilor, aplicației, produselor sau serviciilor noastre care fac trimitere la această politică sau care nu au o politică de confidențialitate separată (denumite colectiv „serviciile” noastre).

Scopul prezentei politici de confidențialitate este de a oferi o mai bună înțelegere cu privire la următoarele aspecte:

  • informațiile pe care le colectăm;
  • cum folosim informațiile respective;
  • cum sunt partajate aceste informații;
  • drepturile tale;
  • alte chestiuni utile asociate cu confidențialitatea și securitatea.

Sperăm să îți faci timp pentru a citi prezenta politică. Este important să ne vizitezi frecvent pentru actualizări ale acestei politici. Dacă efectuăm modificări pe care le considerăm importante, te vom anunța trimițând o notificare și/sau te vom contacta folosind alte metode, cum ar fi e-mailul.

Cine este operatorul de date?

Operatorul de date este Spectromas SRL, cu sediul în București, Str Biharia nr. 67-77, METAV Business Park, Corp R, et. 1, RO – 013981, Romania.

Cine este responsabilul cu protecția datelor sau RPD?

SPECTROMAS a desemnat un responsabil cu protecția datelor („RPD”). RPD-ul nostru poate fi contactat la adresa info@spectromas.ro, sau la telefon 021.310.10.95. Acesta este punctul tău de contact dacă dorești să-ți exerciți drepturile. Consultă secțiunea „Drepturile tale” de mai jos.

 

Informațiile pe care le colectăm

Când folosești serviciile noastre, colectăm următoarele tipuri de informații:

Informații pe care ni le furnizezi:

Colectăm informații despre tine în timpul procesului de înregistrare a contului pentru oricare dintre serviciile noastre. Aceste informații pot include, dar nu sunt limitate la, numele tău, adresa poștală, adresa de e-mail, numărul de telefon, detaliile despre cardul de credit/debit și orice alte detalii care îți pot fi solicitate în scopul înregistrării și/sau continuării utilizării serviciilor noastre.

De asemenea, putem colecta informații de la tine dacă soliciți informații sau asistență pentru clienți.

Informații suplimentare colectate:

De asemenea, putem colecta următoarele informații:

  1. numele, datele de contact și mesajul dacă dorești să ne contactezi sau să participi la un sondaj, un concurs sau o promoție;
  2. detalii precum informațiile despre trafic, date de localizare și alte date de comunicații (inclusiv adresa de IP și tipul de browser) colectate prin folosirea serviciilor de către tine;
  3. informații despre dispozitiv, inclusiv dispozitivul unic identificat;
  4. paginile vizitate și conținutul vizualizat, linkurile și butoanele accesate, URL-urile vizitate înainte și după folosirea serviciului nostru. Pentru mai multe informații despre modulele cookie și modul de gestionare a acestora, consultă Politica noastră privind modulele cookie;
  5. răspunsul tău la campaniile de marketing din partea noastră sau prin terți, adică deschidere/clic pe astfel de e-mailuri;
  6. detalii despre profilul tău de pe rețelele de socializare (numele, fotografia de profil și alte informații pe care ni le pui la dispoziție) când te conectezi la sau ne contactezi printr-un cont de pe o rețea de socializare;
  7. informații derivate, bazate pe activitatea de creare de profiluri (a se vedea mai jos);
  8. informații din baze de date ale terților, cu scopul de a ne respecta obligațiile legale și de reglementare.

Surse terțe și publice

Nu toate informațiile cu caracter personal pe care le deținem despre tine vor proveni întotdeauna direct de la tine. Putem colecta informații și de la terți, cum ar fi partenerii noștri, furnizorii de servicii și site-urile publice (adică platformele rețelelor de socializare), cu scopul de a ne respecta obligațiile legale și de reglementare, de a oferi servicii pe care le considerăm de interes, de a ne ajuta să menținem precizia datelor și de a furniza și îmbunătăți serviciile.

Colectarea modulelor cookie

Colectăm informații despre browser și modulele cookie când navighezi pentru prima dată pe site-urile noastre. Folosim module cookie pentru a-ți oferi o mai bună experiență de client și pentru utilizarea accesului. Anumite module cookie îți vor permite să părăsești și să intri din nou pe site-urile noastre, fără să reintroduci parola. Acestea vor fi monitorizate de un server web. Pentru mai multe informații despre utilizarea modulelor cookie, modul în care poți controla utilizarea acestora și informații referitoare la publicitatea bazată pe internet și pe mobil, consultă aici politica noastră privind modulele cookie.

Cum folosim aceste informații

Prelucrăm informațiile cu caracter personal în următoarele scopuri legate de servicii și de activitățile comerciale:

  • Configurarea, verificarea și gestionarea contului: Folosim informații cu caracter personal, cum ar fi numele, adresa de e-mail, numărul de telefon, precum și informații despre dispozitivul tău pentru configurarea și administrarea contului, furnizarea asistenței tehnice și pentru clienți și a instruirii, verificarea identității tale, prelucrarea informațiilor de plată și transmiterea informațiilor importante despre cont și servicii.Prelucrarea de mai sus este necesară pentru ca noi să-ți furnizăm serviciile conform termenilor și condițiilor.De asemenea, putem utiliza informațiile cu caracter personal pentru a pune în aplicare termenii și condițiile noastre.
  • Marketing și evenimente: Sub rezerva oricăror preferințe pe care le-ai exprimat (dacă este cazul), folosim informațiile cu caracter personal pentru a-ți transmite comunicări de marketing și legate de evenimente pe diverse platforme, precum e-mailul, telefonul, mesajele text, e-mailul direct, online, sau altfel. Vom face acest lucru în perioada relației tale cu noi și, dacă nu primim alte instrucțiuni de la tine, pe o perioadă de timp rezonabilă după ce relația s-a încheiat, pentru a te informa cu privire la produsele, serviciile, promoțiile și ofertele speciale de care credem că ai putea fi interesat.Dacă îți trimitem un e-mail sau un SMS de marketing, acesta va conține instrucțiuni despre cum poți să renunți pe viitor la aceste comunicări de marketing. De asemenea, poți să îți gestionezi informațiile și să îți actualizezi preferințele de marketing accesând pagina „Contul meu” atunci când te conectezi la contul tău. Te rugăm să aștepți cel mult 48 de ore până la procesarea completă a oricăror modificări pe care le aduci preferințelor tale de marketing. Te rugăm să reții că, chiar dacă renunți la primirea e-mailurilor de marketing, este posibil să îți trimitem în continuare informații importante despre servicii legate de conturile și abonamentele tale.De asemenea, majoritatea browserelor și aplicațiilor îți permit să controlezi setările de notificare. Te rugăm să consulți setările browserului/aplicației pentru detalii complete.Din când în când, îți vom trimite materiale de marketing care te pot interesa în mod deosebit. Aceste mesaje de marketing îți vor furniza informații despre produsele, serviciile, promoțiile sau ofertele active pe care ți le punem la dispoziție.Cu excepția cazului în care îți folosim datele cu caracter personal în scopuri de marketing pe baza consimțământului tău prealabil în scris și sub rezerva oricăror preferințe de renunțare pe care ni le faci cunoscute cu privire la comunicările electronice de marketing direct, îți prelucrăm datele cu caracter personal în scopuri de marketing, după caz, în scopul intereselor noastre legitime de a ne promova produsele și serviciile.
  • Anchete și sondaje de opinie: Dacă alegi să participi la o anchetă sau la un sondaj de opinie, orice informații cu caracter personal pe care le furnizezi pot fi utilizate în scopuri de marketing sau de cercetare a pieței, în conformitate cu interesele noastre legitime.
  • Obligații legale și de reglementare: Este posibil să ni se solicite să folosim și să păstrăm informații cu caracter personal în scopuri legale și de conformitate, precum prevenirea, detectarea sau investigarea unei infracțiuni ori fraude. De asemenea, este posibil să utilizăm informații cu caracter personal pentru a ne îndeplini cerințele de audit intern și extern, în scopuri de securitate a informațiilor și după cum vom considera necesar sau adecvat: (a) în temeiul legislației aplicabile, care poate include legi din afara țării tale de reședință și (b) pentru a răspunde solicitărilor instanțelor de judecată, agențiilor de aplicare a legii, agențiilor de reglementare și altor autorități publice și guvernamentale, care pot include astfel de autorități din afara țării tale de reședință.
  • Alte scopuri: Este posibil să ni se solicite să folosim și să păstrăm informații cu caracter personal pentru prevenirea pierderilor și pentru a proteja drepturile, confidențialitatea, siguranța sau bunurile proprii sau pe cele ale altor persoane, în conformitate cu interesele noastre legitime.

 

Cum sunt partajate aceste informații

În cadrul SPECTROMAS:

Spectromas poate utiliza și partaja, informațiile pe care le furnizezi și alte informații pe care le deține despre tine, în următoarele scopuri:

  • Configurarea, verificarea și gestionarea contului;
  • Marketing și evenimente;
  • Obligații legale și de reglementare

Furnizorii de servicii terți și partenerii noștri:

Din când în când, grupul poate să rețină terți de încredere care să prelucreze informațiile tale cu caracter personal, pentru a ne furniza servicii, inclusiv, tehnologia informației, plăți, marketing, analiza datelor, cercetare și sondaje. Ca parte din acordurile noastre cu partenerii, este posibil să ni se solicite să partajăm informațiile tale în scopurile calculării comisioanelor și a beneficiilor datorate.

Terți din motive legale:

Vom partaja informații cu caracter personal în situațiile în care considerăm că este necesar acest lucru, cum ar fi:

  • Pentru a ne conforma obligațiilor legale și a răspunde solicitărilor din partea agențiilor guvernamentale, inclusiv autoritățile de aplicare a legii și alte autorități publice, care pot include astfel de autorități din afara țării tale de reședință;
  • În caz de fuziune, vânzare, restructurare, achiziție, asociere în participațiune, cesiune, transfer sau altă dispoziție a activității, activelor sau acțiunilor noastre, integral sau parțial (inclusiv în legătură cu orice proceduri de faliment sau de natură similară);
  • Pentru a ne proteja drepturile, utilizatorii, sistemele și serviciile.

Drepturile tale

În temeiul Regulamentului general privind protecția datelor, în calitate de persoană vizată, ai o serie de drepturi, care sunt detaliate mai jos. Unele dintre acestea se aplică numai în situații specifice și sunt calificate sub anumite aspecte prin derogări în legislația privind protecția datelor. Te vom informa în răspunsul nostru la solicitarea ta dacă ne bazăm pe orice derogări de acest tip.

  • Accesul la datele cu caracter personal: Ai dreptul să soliciți o copie a informațiilor cu caracter personal pe care le deținem despre tine. Dacă dorești să faci o astfel de solicitare, consultă secțiunea Contact pentru informații despre modul în care ne poți contacta.
    Trebuie să incluzi informații adecvate pentru a te identifica și orice alte date relevante care ne vor ajuta în mod rezonabil să-ți îndeplinim solicitarea. Solicitarea ta va fi procesată în cel mai scurt timp posibil.
  • Corectarea datelor cu caracter personal: Ne poți solicita să rectificăm sau să corectăm orice date cu caracter personal pe care le prelucrăm despre tine și care sunt incorecte. Îți punem la dispoziție setări de cont și instrumente pentru a accesa informațiile asociate cu contul tău.
  • Dreptul de retragere a consimțământului: În cazul în care ne bazăm pe consimțământul tău pentru a-ți prelucra datele cu caracter personal, ai dreptul să-ți retragi consimțământul respectiv.
    Pentru a renunța la comunicările de marketing, poți folosi linkul de dezabonare inclus în comunicările de marketing pe care le primești de la noi.
  • Dreptul la ștergere: Ne poți solicita să-ți ștergem datele cu caracter personal când nu există niciun motiv întemeiat pentru continuarea prelucrării. Acest drept se aplică numai în anumite situații, nefiind un drept garantat sau absolut.
  • Dreptul la portabilitatea datelor: Acest drept îți permite să-ți obții datele cu caracter personal, pe care ni le-ai furnizat cu consimțământul tău sau care ne-au fost necesare pentru a-ți furniza produsele și serviciile noastre, într-un format care îți permite să transferi respectivele date cu caracter personal către altă organizație. Poți avea dreptul de ne solicita să-ți transferăm datele cu caracter personal direct către cealaltă organizație, dacă acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.
  • Dreptul de a restricționa prelucrarea datelor cu caracter personal: În anumite situații, ai dreptul de a ne solicita să suspendăm prelucrarea datelor tale cu caracter personal. Când suspendăm prelucrarea datelor tale cu caracter personal, ni se va permite în continuare să-ți stocăm datele cu caracter personal, dar pentru orice altă prelucrare a acestor informații va fi necesar consimțământul tău, sub rezerva anumitor derogări.
  • Dreptul de a te opune prelucrării datelor cu caracter personal: Ai dreptul să te opui utilizării de către noi a datelor tale cu caracter personal care sunt prelucrate în baza intereselor noastre legitime. Cu toate acestea, putem să îți prelucrăm în continuare datele cu caracter personal, în pofida opunerii tale, când există motive legitime întemeiate să procedăm astfel sau când trebuie să-ți prelucrăm datele cu caracter personal în legătură cu orice acțiune în justiție.
  • Drepturi legate de procesul decizional automatizat și crearea de profiluri: Ai dreptul de a nu te supune unei decizii care se bazează exclusiv pe prelucrarea automatizată (fără implicare umană), când respectiva decizie produce un efect legal sau te afectează semnificativ în alt mod. Acest drept înseamnă că ne poți solicita să implicăm unul dintre angajații sau reprezentanții noștri în procesul decizional. Suntem mulțumiți că nu luăm decizii automatizate de acest fel.

Cum să ne contactezi

Pentru orice solicitări legate de informațiile tale cu caracter personal sau oricare dintre drepturile sus-menționate, te rugăm să ne contactezi în unul dintre următoarele moduri:

E-mail: info@spectromas.ro

Telefonic: 021.310.10.95

Prin poștă: Spectromas SRL, Str Biharia nr. 67-77, METAV Business Park, Corp R, et. 1, RO – 013981, Bucuresti, Romania

Depunerea unei plângeri

Dacă nu ești mulțumit cu modul în care îți gestionăm datele cu caracter personal, ai dreptul să depui o plângere la autoritatea locală pentru protecția datelor. (ANSPDCP)

Alte chestiuni utile asociate cu confidențialitatea și securitatea datelor

Păstrarea

Păstrăm datele cu caracter personal atât timp cât avem nevoie de ele în mod rezonabil, în scopuri legale și comerciale. Te rugăm să reții că, în anumite situații, ni se poate solicita să-ți păstrăm informațiile pe o perioadă nedeterminată. Vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura menținerea confidențialității informațiilor pe perioada păstrării acestora.

Securitatea

Recunoaștem că securitatea online și protecția datelor este un domeniu de importanță vitală pentru toți clienții noștri, așa că pentru noi este important ca tu să ai încredere în securitatea detaliilor tale personale înainte de înregistrarea unui cont. Ne angajăm să utilizăm măsuri de securitate pentru a-ți proteja informațiile împotriva accesării de către persoane neautorizate și pentru a preveni prelucrarea, dezvăluirea, distrugerea, pierderea, modificarea și deteriorarea accidentală sau ilicită. Soluțiile noastre de securitate tehnologică sunt foarte avansate și sunt reglementate de un cadru solid. Abordarea noastră se concentrează pe prevenirea riscurilor. Pentru a ne ajuta în această privință, utilizăm pseudonimizarea și criptarea ori de câte ori este posibil, pentru a reduce impactul oricăror eventuale accidente. Deoarece securitatea anumitor comunicări prin intermediul internetului nu este asigurată complet, nu putem garanta securitatea informațiilor pe care le divulgi folosind conexiunea la internet. Accepți implicațiile inerente în materie de securitate în momentul în care folosești internetul, iar Spectromas nu va accepta nicio răspundere pentru niciun fel de pierderi sau daune directe, de consecință, accidentale, indirecte sau punitive care apar dintr-o astfel de situație.

 

Right Menu Icon