Software 3D

Pachete software destinate scanarii si controlului dimensional 3D

Aplicatii ale sistemelor optice in controlul proceselor de fabricatie

Solutiile de scanare si control dimensional oferite de GOM sprijina producatorii OEM, furnizorii acestora si centrele de cercetare din intreaga lume in optimizarea proceselor de fabricatie, reducerea costurilor si scurtarea timpilor de dezvoltare.

Sheet metal

Deformare plastica la rece

turnare

Turnare si forjare

Logo GOM-Inspect_RGB

GOM Inspect (Gratuit)

GOM Inspect este un software gratuit de control dimensional al datelor măsurate cu ajutorul scanerelor optice, laser sau al altor sisteme de măsurare. Software este utilizat în procesele de dezvoltare a produselor, în controlul calității și producție.

GOM Inspect permite importul de fișiere CAD, oferă posibilități multiple de aliniere a modelului, generare de elemente geometrice plecând de la modelul scanat sau de la modelul CAD, analiză dimensională în raport cu fișierele CAD, funcții dedicate inspecției, analiză dimensională și toleranțe bazată pe ISO 1101 și ASME Y4 și nu în ultimul rând, multiple modalități de raportare a rezultatelor inspecției dimensionale.

Icon_GOM-Inspect-Professional_RGB1-300x300

GOM Inspect Professional

GOM Inspect Professional reprezinta varianta profesionala destinata control dimensional al datelor măsurate cu ajutorul scanerelor optice, laser sau al altor sisteme de măsurare.

GOM Inspect Professional ofera fata de GOM Inspect: posibilitatea importului de Formate native CAD, funcție activă de inspecție parametrică, crearea de proiecte de analiză trend, funcționalitatea Teaching by Doing si multe altele alte functionalitati si avantaje.

Datele provenite din GOM Inspect Professional pot fi în continuare procesate în GOM Inspect.

Icon_ATOS-ATOS-Professional_RGB1-300x300

ATOS Professional

ATOS Professional cuprinde toate modulele si functiile destinate scanarii 3D, controlului dimensional si raportarii rezultatelor, ingloband functionalitatile GOM Scan, GOM Inspect Professional si TRITOP Professional.

Solutia este dezvoltata de catre acelasi producator al echipamentelor de scanare (GOM), acest lucru asigurand compatibilitatea 100% intre echipamentele hardware si software.

vmr

VMR (Virtual Measuring Room)

VMR este un modul indispensabil pentru digitizarea 3D automatizata, cu alte cuvinte, pentru gama ATOS ScanBox. Inclus in software-ul ATOS Professional, acest modul reprezinta interfata ce control a bratului robotizat si de planificare a masuratorilor efectuate cu celulele robotizate. Ofera o reprezentare virtuala a mediului real de masurare si o interfata de lucru intuitiva, eliminand astfel nevoia de calificare speciala pentru programarea robotului. Toate miscarile sunt simulate si mediul virtual si verificate inainte de a fi transpuse in miscari ale robotului.

Solutia este dezvoltata de catre acelasi producator al echipamentelor de scanare (GOM), acest lucru asigurand compatibilitatea 100% intre echipamentele hardware si software.

Icon_TRITOP-Professional_RGB1-300x300

TRITOP Professional

TRITOP Professionaleste utilizat pentru analiza imaginilor de inalta rezolutie captate cu ajutorul sistemului optic portabil TRITOPCMM. Elemente precum puncte de referinta, linii de contrast sau adaptori, sunt identificate rapid si cu precizie, soft-ul afisand aceste elemente impreuna cu pozitia lor calculata. Sistemul TRITOPCMM, impreuna cu sotf-ul TRITOP Professional pot fi utilizate pentru masurarea si inspectia nu doar a componentelor de dimensiuni reduse ci si a obiectelor de dimensiuni foarte mari (>10m)

Pachete software destinate analizei miscarii si deformatiilor

Logo GOM-Correlate_Pantone

GOM Correlate (Gratuit)

GOM Correlate si GOM Correlate Professional sunt doua pachete software pentru DIC (corelarea digitala a imaginii) si analiza 3D a miscarii. Acestea ofera posibilitati de analiza detaliata pentru studiul materialelor si testarea componentelor in regim static si dinamic.

DIC – Digital Image Correlation Analiza 3D a miscarii si deformatiilor Software gratuit pentru evaluare
DIC reprezinta o metoda optica non-contact de masurare 3D a coordonatelor in scopul evaluarii deformatiilor Analiza miscarilor de translatie si rotatie (6DoF) GOM Correlate este un software gratuit pentru evaluarii materialelor si componentelor
Logo ARAMIS-Professional_Pantone

GOM Correlate Professional

GOM Correlate si GOM Correlate Professional sunt doua pachete software pentru DIC (corelarea digitala a imaginii) si analiza 3D a miscarii. Acestea ofera posibilitati de analiza detaliata pentru studiul materialelor si testarea componentelor in regim static si dinamic.

Icon_ARAMIS-Professional_RGB1-600x600

ARAMIS Professional

Solutia software ARAMIS Professional este destinata controlului sistemului optic ARAMIS, procesarii tuturor masuratorilor si calcularii automate a rezultatelor. ARAMIS Professional cuprinde toate functionalitatile necesare derularii celor mai complexe activitati de cercetare. Functionalitatile soft-ului permit:

  • o integrare perfecta in procedurile de testare existente
  • o legatura perfecta cu metodele de analiza existente
  • adaptarea la orice procedura de testare
Icon_ARAMIS-Professional_RGB1-600x600

PONTOS Live

Solutia software PONTOS Live include modulele:
– Live – dedicat masurarii punctelor de referinta, masuratii cu Touch Probe, Adaptori, Online traking
– Fotogrammetrie – modulul dedicat masuratorilor fotogrametrice
– Inspectie si Raportare – module dedicate controlului pe baza datelor masurate si raportarii rezultatelor

Este o solutie la cheie dedicata masuratorilor in puncte efectuate cu echipamentul Pontos Live, Touch Probe si adaptori.

Untitled-300x300

ARGUS

Solutia software ARGUS este destinata controlului sistemului optic ARGUS, procesarii tuturor masuratorilor si calcularii automate a rezultatelor. Datele masurate includ coordonatele 3D ale suprafetei, distributia tensiunilor si efectul de subtiere al materialului. In diagrama de formare, deformatiile masurate sunt comparate cu caracteristicile materialului.

Cu ajutorul solutiei software si hardware ARGUS contribuie la optimizarea proceselor de formare a tablelor prin:

  • Detectarea rapida a zonelor cu deformatii critice
  • Rezolvarea problemelor complexe de formare
  • Verificarea simularilor numerice cu element finit