Senzorii optici tip FGB sunt usor de instalat, insensibili la interferente electromagnetice si se pot utiliza in zonele cu pericol ridicat de explozie; dar, pentru a obtine cele mai precise masuratori, este important sa folositi interogatorul potrivit. Interogatoarele optice FBM HiberSensing sunt potrivite pentru utilizarea in retele de masurare cu numar mare de senzori si furnizeaza 24/7 masuratori dinamice si statice precise si cu rezolutie ridicata, prin intermediul unor interfete software de incredere.
Compatibilitatea cu softul de achizitie de date Catman permite administrarea usoara a retelelor de masurare hibride, formate din senzori optici si electrrici.
Interogatoarele optice HBM FiberSensing sunt disponibile in format standard, rack sau portabil.

DSC_1171

Ce este un interogator optic?

Interogatorul optic este un instrument opto-electronic ce permite citirea senzorilor optici tip FBG in timpul masuratorilor statice si/sau dinamice.
Interogatorul optic poate masura intr-o retea cu numar mare de senzori de diferite tipuri ( de eforturi, temperatura, deplasare, acceleratie, inclinare… ) conectati de-a lungul mai multor fibre optice. Permite achizitia simultana de date la rate de esantionare diferite.
In timpul achizitiei de date, interogatorul  masoara lungimea de unda asociata luminii reflectate de senzorii optice si apoi o transforma in unitati de masura ingineresti.
Folosind diferite protocoale de comunicatie (Ethernet, PROFIBUS sau CANbus), citirile sunt apoi transmise de catre interogator spre arhivare, analiza sau export, prin intermediul unei interfete software.

FS22 Industrial BraggMETER: Interogatoare optice pentru masuratori statice si dinamice

FS22 Industrial BraggMETER sunt interogatoare optice pentru masuratori statice si dinamice, special concepute pentru interogarea senzorilor optici tip Fiber Bragg Grating (FBG) in mediu industrial.

Rata de achizitie si sincronizare in timp imbunatatite pentru FS22DI

FS22DI, interogatorul optic industrial pentru masuratori dinamice, ofera rate reale de esantionare de 50 S/s, 100 S/s, 200 S/s, 500 S/s si 1000 S/s.

In plus, sincronizarea in timp in cadrul retelei a fost imbunatatita prin integrarea protocolului NTP in procesorul intern al aparatului.

FS22SI este un interogator optic industrial pentru masuratori statice

Tehnologia BraggMETER

Interogatoarele BraggMETER utilizeaza o tehnologie confirmata de scanare continua cu laser. Ele includ o lungime de unda de referinta, trasabila conform NIST, care permite o calibrare permanenta a aparatului, acest lucru contribuind la mentinerea preciziei sistemului in timpul functionarii indelungate.

Interogatoarele optice industriale au versatilitatea si fiabilitatea necesare pentru a fi folosite atat in testari de laborator cat si pe teren, in diverse domenii precum constructii, aeronautica, energie, cercetare-dezvoltare, etc.

FS42 Portable BraggMETER: Interogatorul optic portabil cu software integrat

FS42 Portable BraggMETER este un interogator optic portabil, cu software integrat, special conceput pentru interogarea senzorilor optici tip Fiber Bragg Grating (FBG) instalati pe teren.

Datorita ecranului tactil incorporat si a posibilitatii de functionare pe baterii reincarcabile, acest produs este unic pe piata si se potriveste perfect pentru executarea masuratorilor pe teren sau pentru teste de scurta durata.

Interogatoarele BraggMETER utilizeaza o tehnologie confirmata de scanare continua cu laser. Ele includ o lungime de unda de referinta, trasabila conform NIST, care permite o calibrare permanenta a aparatului, acest lucru contribuind la mentinerea preciziei sistemului in timpul functionarii indelungate.

Domeniul dinamic si puterea de iesire ridicate permit obtinerea de masuratori de rezolutie inalta chiar si in cazul utilizarii fibrelor optice foarte lungi sau a unor conexiuni cu mici imperfectiuni.

Interogatoarele optice portabile au versatilitatea si fiabilitatea necesare pentru a fi folosite atat in testari de laborator cat si pe teren, in diverse domenii precum constructii, aeronautica, energie, cercetare-dezvoltare, etc.