Telemetrie

Produsele noastre sunt special concepute pentru măsurarea mărimilor fizice (temperatură, cuplu, forță, etc.) pe componente care se rotesc și transferul datelor măsurate către o unitate de recepție fixă. Deși domeniul principal de utilizare al acestor produse îl reprezintă industria auto, ele sunt folosite din ce în ce mai mult și în alte domenii.

  • industria auto
  • sporturi cu motor
  • construcții de nave
  • inginerie mecanică
  • transport feroviar
  • energie eoliană
  • și multe altele

Sunt disponibile atât sisteme de telemetrie tradiționale, cu un singur canal, care transmit semnale de la un singur traductor (cuplu, forță, temperatură), cât și sisteme multi-canal, pentru măsurarea simultană cu mai multe traductoare diferite, folosind o singură unitate Rotor montată pe componenta care se rotește.

AXON Systems lucrează permanent la dezvoltarea portofoliului de produse și a adaptabilității acestora la cerințele clienților noștri. Ținta noastră principală este realizarea de sisteme de telemetrie ușor de utilizat și de încredere. Componentele sistemelor noastre au un grad ridicat de inter-schimbabilitate, ceea ce garantează o manipulare ușoară, în cadrul unei familii de produse.

Familii de produse disponibile:

AXON J1

J1-System_1600px-1024x481

Sistem de telemetrie analog, cu un singur canal, pentru măsurători cu mărci tensometrice, cu temperatură de operare până la 140°C.

Este un sistem extrem de robust pentru semnale de la mărci tensometrice (cuplu, putere, etc.). Datorită modului inteligent de transfer inductiv a puterii de alimentare, acest sistem este recomandat pentru marea majoritate a aplicațiilor ce necesită un singur canal de măsurare. Este, cu adevărat, un sistem universal pentru aplicațiile cu componente rotative.

AXON J1D

j1d_sys

Sistem de telemetrie digital, cu un singur canal, pentru măsurători cu mărci tensometrice.

Acest sistem oferă o lățime de bandă a semnalului mai mare decât un sistem analog, precum și o funcție ”auto-zero” pentru întregul domeniu de măsurare.

AXON J1DB

J1DB-CE01

Sistem de telemetrie digital cu un canal, cu monitorizarea alimentării inductive

Transmiterea unui singur canal de măsurare de la componentele rotative este una din aplicațiile principale ale telemetriei, în industria auto și ingineria mecanică. Datorită IPT, alimentarea inductivă inteligentă de la AXON, alimentarea de la baterii a rămas de domeniul trecutului.

Deoarece, în sistemele convenționale de telemetrie cu un singur canal, verificarea rezervei de energie a Rotorului este foarte dificil sau imposibil de realizat, sistemul J1DB transmite valoarea voltajului tensiunii de alimentare inductive a Rotorului, pe un canal separat.

AXON J1T

J1T_Sys01

Sistemul de telemetrie cu un canal pentru temperatură are o liniaritate potrivită pentru termocupluri de tip K (NiCrNi). Pe un domeniu de măsurare de la -80°C la +715°C, incertitudinea de măsurare este de doar ± 1°C! această precizie se obține prin măsurarea semnalului de temperatură cu o rată de eșantionare foarte ridicată (10 kS/s), iar după 64 de măsurători, se calculează o valoare medie. Sistemul J1T este ușor de instalat și oferă date de măsurare precise și de încredere, chiar și atunci când e folosit în medii dificile.

AXON J2D

j2d_sys

Sistemul de telemetrie digital cu două canale J2D măsoară și transmite simultan, semnale de la două punți întregi cu mărci tensometrice. Semnalele amplificate sunt livrate, sub formă de semnal analog de tensiune, de către unitatea de control spre procesare ulterioară. Sensibilitățile celor două canale pot fi ajustate în mod independent, într-un domeniu foarte larg.

AXON J2DT

J2DT_sys01

Măsurarea simultană a unui semnal de la mărci tensometrice împreună cu un canal de temperatură s-a dovedit a fi foarte utilă. Sistemul J2DT a fost dezvoltat pentru a răspunde acestei cerințe. Temperatura este măsurată foarte precis (vezi J1T și J4T) și livrată, împreună cu semnalul de la mărcile tensometrice, ca  semnal analog de tensiune, de către unitatea de control.

AXON J4T

J4T_Sys

Sistemul de telemetrie J4T combină cel mai compact design posibil cu o robustețe ridicată. Atât unitatea Stator cât și cea Rotor sunt protejate la pătrunderea prafului și a apei (mai puțin zonele de cositorire). Maximum patru termocupluri pot fi conectate la unitatea Rotor, care are o greutate foarte redusă, doar 16 grame, și care poate fi alimentată ori inductiv ori de la baterii, fără a fi necesare module suplimentare.

Liniarizarea automată a valorilor măsurate, într-un domeniu de temperatură de la -80°C până la +715°C, asigură o eroare de măsurare de sub 1°C. Semnalele de ieșire ale unității de control sunt tensiuni analogice (10mV/°C). Sistemul are integrate compensare pentru lipitură rece și detectare senzor defect.

Sistemul furnizează 35 de valori măsurate pe secundă pe canal. Fiecare dintre cele 35 de valori este o medie a 64 de măsurători individuale, înregistrate la intervale de 450 μs. Acesta este unul din motivele pentru care J4T este unul dintre cele mai precise și de încredere sisteme.