Echipamente analiza si diagnoza utilaje

PROTECȚIA UTILAJELOR: EFICIENT ȘI DE ÎNCREDERE

Protecția utilajelor este obligatorie dacă doriți să evitați defectarea catastrofală a acestora și pierderi importante în producție. O soluție eficientă de protecție este cea care evaluează diverși parametri de funcționare și determină oprirea utilajului numai atunci când este necesar pentru protecția acestuia sau a mediului.

Avertizările timpurii, bazate pe măsurători de vibrații, corelate cu condițiile operaționale și de mediu, sunt vitale pentru optimizarea timpilor de funcționare și mentenanță ai utilajului.

Experiența îndelungată a Brüel & Kjær Vibro în protecția echipamentului rotativ se bazează pe mii de aplicații desfășurate în:

 • industria petrolieră și petrochimică
 • producția de energie electrică (termocentrale și hidrocentrale)
 • alte domenii, precum minerit, siderurgie, ciment, naval, celuloză și hârtie, etc

Produse

SETPOINT – Sistem de protecție a utilajului

Capture

Sistemul SETPOINT dispune de până la 56 de canale pentru monitorizarea vibrațiilor sau 84 de canale pentru temperatură și monitorizare de variabile de proces, în orice configurație.

Configurația rack cu 4, 8 sau 16 sloturi oferă flexibilitate maximă. Are opțiuni pentru montare în panou, 19-inch EIA sau perete.

VIBROCONTROL 6000 COMPACT MONITOR

VC_6000_cm_header
 • Execută monitorizare de condiție, on-line și are capacități de siguranță
 • Sunt disponibile peste 200 de aplicații standard pentru monitorizarea utilajelor
 • Se pot realiza ușor aplicații particularizate de monitorizare
 • Instrument de sine-stătător sau parte a unui sistem de protecție de fabrică, cu interfață pentru computer
 • Se poate monta într-un dulap de control în camera de comandă sau pe teren, lângă utilaj, într-o carcasă externă de protecție

VIBROCONTROL 6000 – MAI MULT DECÂT PROTECȚIEA UTILAJULUI

VC_6000_header

Privind mai departe decât simpla protecție a utilajului, VIBROCONTROL 6000® este instrumentul care furnizează date de măsurare software-ului de monitorizare predictivă a condiției de funcționare Compass 6000. Doar conectați un cablu LAN și ați intrat în lumea monitorizării predictive a condiției de funcționare a utilajului.

SERIA VIBROCONTROL 1800

VC-18xx-series_web

O soluție cu raport preț/calitate excelent pentru echipamente rotative cu:

 • lagăre cu rostogolire
 • lagăre cu alunecare
  • VIBROCONTROL 1870: Monitorizează poziția axială și vibrațiile relative ale arborelui (folosind displacement sensors – senzori de deplasare)

VIBROCONTROL 1100

VC_1100_header

VIBROCONTROL 1100 dispune de două canale pentru măsurarea și monitorizarea vibrațiilor absolute în lagăre și monitorizarea condiției lagărelor cu rostogolire, utilizând un senzor de accelerație standard.

VIBROCONTROL 950/960

Header_VC_950_960

Sunt aparate cu un singur canal, care protejează în mod eficient utilajele cu lagăre cu rostogolire, de apariția defectelor produse de dezechilibrare sau nealiniere. Aceste aparate sunt recomandate pentru protecția ventilatoarelor, suflantelor, pompelor, decantoarelor, separatoarelor și morilor.

VIBROCONTROL 950 se conectează cu accelerometers alimentate în curent constant.

VIBROCONTROL 960 se conectează cu velocity sensors – senzori de viteză.

Aparatele se pot monta pe șină DIN în dulapuri de control sau pe teren, în carcase opționale. Configurarea parametrilor se execută ușor cu Compact Setup software.

VIBROCONTROL 1500

VC_1500_header

Acest aparat reprezintă o soluție puternică și cu un preț extrem de competitiv pentru măsurarea și monitorizarea:

 • vibrațiilor carcasei
 • condiției lagărelor de rostogolire
 • temperaturii

simultan, la două lagăre ale utilajului. Accelerometrul AS-062/T1 are încorporat și senzor de temperatură. Astfel, cu acest accelerometru, toate mărimile ce trebuie măsurate sunt achiziționate simultan; nu mai sunt necesare alte componente costisitoare.

VT-110 ȘI VT-120 – TRANSMITERE PENTRU VIBRAȚIILE CARCASEI

Header_Case_Vibration_Transmitter

Este o soluție ieftină și de încredere pentru măsurarea generală a vibrațiilor și evoluția nivelului de vibrație al carcasei, bazate pe DCS/PLC . Este recomandată pentru utilaje de mărimi mici și medii, precum ventilatoare, pompe, compresoare, turbine industriale și alte echipamente rotative cu lagăre cu rostogolire.

VIBROCONTROL 1000

Header_VC_950_960

Aparatele din familia VIBROCONTROL 1000 sunt utilizate atunci când un singur canal de măsurare este suficient pentru protecția utilajului.

O configurare tipică include 1 (2) senzor(i) și unitatea electronică. Aparatul este conceput pentru a converti semnalul primit de la senzor în parametru de monitorizare, să compare valoarea măsurată cu valorile limită și să alimenteze releele pentru valori limită.

Aparatul este echipat cu două alarme pentru valori limită, ajustabile. Valorile limită se ajustează prin intermediul unor potențiometre. Depășirea valorilor limită declanșează releul corespunzător. Fiecare releu este prevăzut cu un timp de întârziere reglabil, pentru evitarea alarmelor false.

VIBROCONTROL 850

Header_VC_850

Protecție de încredere și ușor de utilizat pentru o gamă largă de utilaje, precum ventilatoare, suflante, pompe, decantoare, separatoare, compresoare, etc.

VIBROCONTROL 850 are un senzor de accelerație incorporat și monitorizează continuu nivelul de vibrații al utilajului, în comparație cu două valori limita de alarmare. Dispozitivul se configurează la locul de montare, prin intermediul unor comutatoare DIP.

 • accelerometru capacitiv încorporat
 • două relee de alarmare și o ieșire analogică
 • configurare simplă, la fața locului, fără unelte suplimentare
 • protecția utilajului, în conformitate cu DIN/ISO 10816
 • grad de protecție IP68
 • alimentare la +24 V curent continuu

Senzori de vibratii

AS_Sensors_header

Vibration acceleration sensors – senzori de accelerație pentru măsurarea:

 • vibrațiilor absolute ale carcasei sau lagărelor
 • vibrațiilor de înaltă frecvență (până la 20 kHz)
 • vibrațiilor în cutiile de viteză
 • condiției de funcționare lagăre

Vibration velocity sensors – senzori de viteză pentru măsurarea:

 • vibrațiilor absolute ale carcasei sau lagărelor
 • vibrațiilor de frecvență medie (până la 2 kHz)

Non-contacting displacement sensors – senzori de deplasare fără contact pentru măsurarea:

 • vibrațiilor relative arbore
 • mișcării relative arbore
 • expansiunii relative arbore
 • semnalelor de referință

Reference and other sensors – senzori de referință și alți senzori

Air gap and magnetic flux sensors – senzori de distanță și pentru câmp magnetic

ACCESSORII

Cables and accessories for portable applications – Cabluri și accesorii pentru aplicații mobile

Signal cables and accessories for permanent installations – Cabluri și accesorii pentru instalări permanente

Connection cables for sensors – Cabluri de conectare pentru senzori

Safety and isolating barrier sets – Kituri bariere de siguranță și izolare

Protective housings/Terminal boxes – Carcase de protecție / Cutii de conexiuni

Sensor holders/Feed through fittings – Adaptoare port-senzor / Fitinguri

MONITORIZAREA CONDIȚIEI DE FUNCȚIONARE A UTILAJELOR ROTATIVE

Monitorizarea condiției de funcționare crește performanța și durata operațională de viață a utilajelor și componentelor acestora. Cu sistemele noastre performante pentru monitorizarea condiției de funcționare, veți putea detecta din timp posibilele defecte ale utilajelor și veți putea planifica eficient mentenanța predictivă. Astfel, se vor evita opririle neplanificate ale utilajelor, se vor reduce costurile pentru mentenanță, iar productivitatea va crește.

Monitorizarea condiției de funcționare pentru hidrocentrale

Importanța hidrocentralelor este în continuă creștere pe plan mondial. Durata, eficiența și fiabilitatea generatoarelor hidro-electrice sunt aspecte principale ale profitabilității acestora. Datorită cerințelor în creștere referitoare la operare și mentenanță, o monitorizare de încredere și detecția timpurie a posibilelor defecte ale utilajelor sunt esențiale.

Monitorizarea condiției de funcționare pentru turbine eoliene

Am dezvoltat, in mod special, un sistem de monitorizare a condiției de funcționare pentru turbinele eoliene, care ține cont de condițiile de încărcare și meteo extreme în care acestea funcționează. Acest sistem oferă o diagnoză foarte bună a defectelor și un management eficient al alarmelor. Oferim soluții, la cheie, de monitorizare a condiției de funcționare, precum și soluții particularizate.

Monitorizarea condiției de funcționare pentru industria de petrol și gaze

Am finalizat cu succes o mulțime de proiecte de monitorizare a condiției de funcționare în industria gazului natural lichefiat, împreună cu experți și clienți din lumea întreagă. Cunoaștem foarte bine ce provocări dificile pot apare datorită operării în condiții extreme.

Monitorizarea condiției de funcționare pentru alte aplicații industriale

Soluțiile noastre sunt concepute pentru a răspunde unui număr foarte mare de aplicații industriale, de la monitorizarea utilajelor în producția de energie până la monitorizarea echipamentului de transport și a utilajelor din industriile de procesare. Oferta noastră de monitorizare combinată, online și offline, pentru industria celulozei și hârtiei este excelentă.

Produse

SETPOINT – Sistem de protecție a utilajului

Capture

Sistemul SETPOINT dispune de până la 56 de canale pentru monitorizarea vibrațiilor sau 84 de canale pentru temperatură și monitorizare de variabile de proces, în orice configurație.

Configurația rack cu 4, 8 sau 16 sloturi oferă flexibilitate maximă. Are opțiuni pentru montare în panou, 19-inch EIA sau perete.

COMPASS 6000 – SOFTWARE PENTRU MONITORIZAREA CONDIȚIEI DE FUNCȚIONARE

csm_Compass_header_ca0a08714f

Compass 6000™ este vârful de gamă al sistemelor noastre de monitorizare și diagnoză pentru urmărirea automată a sănătății utilajelor rotative. Compass 6000™ este un sistem software modular, care achiziționează date despre vibrații și proces, fie prin intermediul VIBROCONTROL 6000®, fie de la orice alt sistem de protecție a utilajelor de la client, utilizând interfața VI-6080 (Condition Monitoring Interface VI-6080). Compass 6000™ poate exporta cu ușurință informații către alte sisteme de monitorizare.

VDAU-6000 – SISTEM DE ANALIZĂ ȘI MONITORIZARE A CONDIȚIEI UTILAJELOR

VC_6000_header

VDAU-6000 oferă, la un preț foarte bun, monitorizare de condiție și capabilități de diagnoză pentru utilajele critice și echipamentele auxiliare, atât pe teren, cât și de la distanță.

Cu 16 senzori și 12 măsurători per senzor, cele mai multe tipuri de utilaje pot fi monitorizate cu un singur aparat.  Măsurătorile pentru detectarea potențialelor defecte sunt monitorizate față de limitele de alarmare pentru detectarea timpurie a defectelor, fără a necesita cunoștințe în domeniul analizei vibrațiilor.

DINCOLO DE PROTECȚIA UTILAJULUI: VI-6080

csm_Header__VI-6080_a6672499b7

Platformele industriale au, de regulă, o mare varietate de utilaje. Unele dintre aceste utilaje vin deja echipate cu sisteme de protecție, altora li se montează aceste sisteme la fața locului. Rezultatul este că, la un moment dat, vor exista diferite tipuri de sisteme de protecție pe platformă. Soluția ideală pentru o astfel de situație este să ai un singur sistem de monitorizare a condiției de funcționare a utilajelor, care să fie capabil să primească informații de la diversele tipuri de sisteme de protecție și, de asemenea, să aibă capacitatea de a acomoda puncte de măsurare suplimentare.

Brüel & Kjær Vibro vă oferă acum soluția ideală pentru această provocare. Interfața VI-6080 pentru monitorizarea condiției de funcționare și Compass 6000™ fac posibilă mentenanța predictivă pentru toate utilajele. Varianta cea mai simplă este, desigur, ca utilajul să fie echipat cu sistemul VIBROCONTROL 6000®, iar acesta va trimite datele direct la Compass 6000™.

VIBROPORT 80 & VIBROTEST 80 – SOLUȚIA POLIVALENTĂ

csm_VP-VT-80_header_74a70a3d73

VIBROPORT 80 și VIBROTEST 80 sunt noile instrumente portabile de la Brüel & Kjær Vibro, pentru diagnoza utilajelor, echilibrare și monitorizarea condiției de funcționare. Ele sunt instrumente ușor de utilizat, versatile și au la bază un design modular. Vă vor ajuta în prevenirea defectării utilajelor și evitarea opririlor neplanificate.

VIBROPORT 80 și VIBROTEST 80 se adaptează cerințelor dumneavoastră, chiar și în cele mai complexe aplicații. Ele dispun de până la patru canale de măsurare, plus înregistrarea vitezei de rotație. Ele sunt ușor de utilizat, dispun de configurații de măsurare predefinite, achiziție rapidă de date, iar senzorii se montează foarte ușor.

 • Sunt bazate pe un design modular, oferind pachete practice pentru o gamă largă de aplicații. Componentele software și hardware, precum și accesoriile, sunt incluse în pachetul de livrare.
 • Pot fi utilizate ca instrumente de echilibrare, de colectare de date sau de măsurare a vibrațiilor pe 4 canale (cu analiză FFT, funcții de transfer, urmărire, etc.)

VIBROSUITE – PRODUS DE SINE-STĂTĂTOR PENTRU MONITORIZAREA TURBINELOR EOLIENE

csm_VibroSuite_header_afc709d91a

VibroSuite este cel mai nou membru de pe lunga listă a produselor de monitorizare a condiției de funcționare, realizate de Brüel & Kjær Vibro, pentru piața turbinelor eoliene. VibroSuite este

o soluție ultra-modernă, de sine-stătătoare, compusă dintr-o serie de pachete software care se interfațează direct la elementele hardware ale sistemului de monitorizare (DDAU).

 • VibroSuite utilizează același software ca renumitele Centre de Supraveghere ale Brüel & Kjær Vibro.
 • Este un sistem scalabil, care permite dezvoltarea ulterioară, în funcție de creșterea experienței clientului și a necesităților afacerii sale.
 • Permite comparația intre turbine, în funcție de tip, de parcul eolian sau componentele trenului de acționare.
 • Limitele de alarmare individuale pentru fiecare turbină pot fi ușor calculate, utilizând datele statistice.
 • Funcționalitatea AlarmManager permite evitarea alarmelor false, reducând, astfel, volumul de muncă al specialiștilor în diagnoză.
 • Un server central poate monitoriza multiple parcuri eoliene, fără a fi necesar câte un server în fiecare parc, toate acestea mulțumită platformei Microsoft™ Windows®.
 • Conceput în concordanță cu recomandările ISO 13379.

Senzori de vibratii

AS_Sensors_header

Vibration acceleration sensors – senzori de accelerație pentru măsurarea:

 • vibrațiilor absolute ale carcasei sau lagărelor
 • vibrațiilor de înaltă frecvență (până la 20 kHz)
 • vibrațiilor în cutiile de viteză
 • condiției de funcționare lagăre

Vibration velocity sensors – senzori de viteză pentru măsurarea:

 • vibrațiilor absolute ale carcasei sau lagărelor
 • vibrațiilor de frecvență medie (până la 2 kHz)

Non-contacting displacement sensors – senzori de deplasare fără contact pentru măsurarea:

 • vibrațiilor relative arbore
 • mișcării relative arbore
 • expansiunii relative arbore
 • semnalelor de referință

Reference and other sensors – senzori de referință și alți senzori

Air gap and magnetic flux sensors – senzori de distanță și pentru câmp magnetic

ACCESSORII

Cables and accessories for portable applications – Cabluri și accesorii pentru aplicații mobile

Signal cables and accessories for permanent installations – Cabluri și accesorii pentru instalări permanente

Connection cables for sensors – Cabluri de conectare pentru senzori

Safety and isolating barrier sets – Kituri bariere de siguranță și izolare

Protective housings/Terminal boxes – Carcase de protecție / Cutii de conexiuni

Sensor holders/Feed through fittings – Adaptoare port-senzor / Fitinguri

DIAGNOZA UTILAJELOR

Evitați opririle neplanificate ale utilajelor rotative cu diagnoza utilajelor de la Brüel & Kjær Vibro: Clienți din lumea întreagă se bazează pe diagnoza vibrațiilor de la Brüel & Kjær Vibro, o combinație unică între experți talentați și echipament excelent.

Centrele noastre de Supraveghere și Diagnoză de pe trei continente monitorizează condiția de funcționare a mii de turbine eoliene 24/7, evaluează starea utilajelor și furnizează strategii de mentenanță bazate pe informații de încredere.

Competențele specialiștilor noștri în monitorizare și diagnoză acoperă și alte domenii industriale, precum industria de petrol și gaze sau industriile procesatoare.

Produse

COMPASS 6000 – SOFTWARE PENTRU MONITORIZAREA CONDIȚIEI DE FUNCȚIONARE

csm_Compass_header_ca0a08714f

Compass 6000™ este vârful de gamă al sistemelor noastre de monitorizare și diagnoză pentru urmărirea automată a sănătății utilajelor rotative. Compass 6000™ este un sistem software modular, care achiziționează date despre vibrații și proces, fie prin intermediul VIBROCONTROL 6000®, fie de la orice alt sistem de protecție a utilajelor de la client, utilizând interfața VI-6080 (Condition Monitoring Interface VI-6080). Compass 6000™ poate exporta cu ușurință informații către alte sisteme de monitorizare.

VDAU-6000 – SISTEM DE ANALIZĂ ȘI MONITORIZARE A CONDIȚIEI UTILAJELOR

VC_6000_header

VDAU-6000 oferă, la un preț foarte bun, monitorizare de condiție și capabilități de diagnoză pentru utilajele critice și echipamentele auxiliare, atât pe teren, cât și de la distanță.

Cu 16 senzori și 12 măsurători per senzor, cele mai multe tipuri de utilaje pot fi monitorizate cu un singur aparat.  Măsurătorile pentru detectarea potențialelor defecte sunt monitorizate față de limitele de alarmare pentru detectarea timpurie a defectelor, fără a necesita cunoștințe în domeniul analizei vibrațiilor.

VIBROSUITE – PRODUS DE SINE-STĂTĂTOR PENTRU MONITORIZAREA TURBINELOR EOLIENE

csm_VibroSuite_header_afc709d91a

VibroSuite este cel mai nou membru de pe lunga listă a produselor de monitorizare a condiției de funcționare, realizate de Brüel & Kjær Vibro, pentru piața turbinelor eoliene. VibroSuite este

o soluție ultra-modernă, de sine-stătătoare, compusă dintr-o serie de pachete software care se interfațează direct la elementele hardware ale sistemului de monitorizare (DDAU).

 • VibroSuite utilizează același software ca renumitele Centre de Supraveghere ale Brüel & Kjær Vibro.
 • Este un sistem scalabil, care permite dezvoltarea ulterioară, în funcție de creșterea experienței clientului și a necesităților afacerii sale.
 • Permite comparația intre turbine, în funcție de tip, de parcul eolian sau componentele trenului de acționare.
 • Limitele de alarmare individuale pentru fiecare turbină pot fi ușor calculate, utilizând datele statistice.
 • Funcționalitatea AlarmManager permite evitarea alarmelor false, reducând, astfel, volumul de muncă al specialiștilor în diagnoză.
 • Un server central poate monitoriza multiple parcuri eoliene, fără a fi necesar câte un server în fiecare parc, toate acestea mulțumită platformei Microsoft™ Windows®.
 • Conceput în concordanță cu recomandările ISO 13379.

VIBROPORT 80 & VIBROTEST 80 – SOLUȚIA POLIVALENTĂ

csm_VP-VT-80_header_74a70a3d73

VIBROPORT 80 și VIBROTEST 80 sunt noile instrumente portabile de la Brüel & Kjær Vibro, pentru diagnoza utilajelor, echilibrare și monitorizarea condiției de funcționare. Ele sunt instrumente ușor de utilizat, versatile și au la bază un design modular. Vă vor ajuta în prevenirea defectării utilajelor și evitarea opririlor neplanificate.

VIBROPORT 80 și VIBROTEST 80 se adaptează cerințelor dumneavoastră, chiar și în cele mai complexe aplicații. Ele dispun de până la patru canale de măsurare, plus înregistrarea vitezei de rotație. Ele sunt ușor de utilizat, dispun de configurații de măsurare predefinite, achiziție rapidă de date, iar senzorii se montează foarte ușor.

 • Sunt bazate pe un design modular, oferind pachete practice pentru o gamă largă de aplicații. Componentele software și hardware, precum și accesoriile, sunt incluse în pachetul de livrare.
 • Pot fi utilizate ca instrumente de echilibrare, de colectare de date sau de măsurare a vibrațiilor pe 4 canale (cu analiză FFT, funcții de transfer, urmărire, etc.)

Senzori de vibratii

AS_Sensors_header

Vibration acceleration sensors – senzori de accelerație pentru măsurarea:

 • vibrațiilor absolute ale carcasei sau lagărelor
 • vibrațiilor de înaltă frecvență (până la 20 kHz)
 • vibrațiilor în cutiile de viteză
 • condiției de funcționare lagăre

Vibration velocity sensors – senzori de viteză pentru măsurarea:

 • vibrațiilor absolute ale carcasei sau lagărelor
 • vibrațiilor de frecvență medie (până la 2 kHz)

Non-contacting displacement sensors – senzori de deplasare fără contact pentru măsurarea:

 • vibrațiilor relative arbore
 • mișcării relative arbore
 • expansiunii relative arbore
 • semnalelor de referință

Reference and other sensors – senzori de referință și alți senzori

Air gap and magnetic flux sensors – senzori de distanță și pentru câmp magnetic

ACCESSORII

Cables and accessories for portable applications – Cabluri și accesorii pentru aplicații mobile

Signal cables and accessories for permanent installations – Cabluri și accesorii pentru instalări permanente

Connection cables for sensors – Cabluri de conectare pentru senzori

Safety and isolating barrier sets – Kituri bariere de siguranță și izolare

Protective housings/Terminal boxes – Carcase de protecție / Cutii de conexiuni

Sensor holders/Feed through fittings – Adaptoare port-senzor / Fitinguri