Senzori cu fibra optica

fs62_345
k-op_345
k-op-a-345
optimet_345

Senzorii cu fibra optica FS62 sunt conceputi pentru a fi lipiti pe suprafete si materiale, sudati pe structuri si componente, atasati sau turnati direct in amestec umed de beton. Dimensiunile si greutatea lor mica face ca acestia sa fie alegerea ideala pentru locatiile si punctele de masurare greu accesibile. Potriviti in special pentru monitorizarea starii tehnice a structurilor mari (SHM), acesti senzori se incadreaza perfect cerintelor de masurare a tensiunii in mai multe aplicatii atat la interior cat si exterior.

fs62-strain-athermal

FS62 – Senzor de eforturi Athermal (cu compensare pentru temperatură)

fs62-strain-composite

FS62 – Senzor de eforturi Composite (cu suport din material compozit)

fs62-strain-embedded

FS62 – Senzor de eforturi încastrat

fs62-strain-miniature-polyimide

FS62 – Senzor de eforturi miniatură

fs62-strain-surface

FS62 – Senzor de eforturi de suprafață

wss_fs62-strain-weldable_2017_new

FS62 – Senzor de eforturi sudabil (nou)

Lanțul de măsurare K-OP reprezintă un șir configurabil de senzori cu fibră optică FBG destinat măsurării de eforturi mari. Lanțul de măsurare se livrează pre-configurat, economisind timp la instalare. Acesta poate conține atât senzori liniari de efort cât și rozete ce măsoară pe diferite direcții, toate pe aceeași fibră optică. Răspunde cerințelor materialelor moderne care au capacități ridicate de eforturi, flexibilitate și oboseală. Senzorii se montează prin lipire sau sudare. În plus, sunt disponibile și versiuni care lucrează la temperaturi extreme sau care compensează influența temperaturii asupra rezultatelor măsurătorilor.

ol-teaser

OL – Senzor de eforturi cu fibră optică

ol-lt-teaser

OL-LT – Senzor de eforturi cu fibră optică cu domeniu extins de temperatură

ol-w-teaser

OL-W – Senzor de eforturi cu fibră optică sudabil

or-teaser

OR – Rozetă de eforturi cu fibră optică

or-w-teaser

OR-W – Rozetă de eforturi cu fibră optică, sudabilă

otc-teaser

OTC – Senzor optic pentru compensarea de temperatură

Lanțul de măsurare K-OP-A reprezintă un șir configurabil de senzori cu fibră optică FBG special concepuți pentru utilizare în medii dificile, agresive. Aceste medii pot distruge cu ușurință stratul de adeziv folosit pentru lipirea senzorilor optici clasici.

Lanțul de măsurare K-OP-A poate conține, pe o singură fibră optică, senzori de eforturi liniari cu fibră optică, sudabili OL-WA, foarte potriviți pentru măsurarea eforturilor mari, precum și rozete de eforturi cu fibră optică, sudabile OR-WA, care măsoară eforturi pe diferite direcții.

Senzorii K-OP-A se montează prin sudare și sunt dotați cu fibră optică de legătură cu armătură de protecție. În plus, senzorii OL-WA se pot utiliza la compensarea de temperatură pentru alți senzori de eforturi cu fibră optică; singura cerință este de a-i suda pe o placă de oțel (OTC-WA-Plate), care poate fi comandată odată cu senzorii.

ol_wa_teaser

OL-WA – Senzor de eforturi liniari cu fibră optică, sudabil

or_wa_teaser

OR-WA – Rozetă de eforturi cu fibră optică, sudabilă

OptiMet  de la HBM™ este o fibră optică cu teacă de înaltă performanță și cu mai multe zone Fiber Bragg Gratings (FBGs) înseriate, pentru măsurători de eforturi în mai multe puncte.

OptiMet-OMF este recomandată pentru aplicații de laborator, iar OptiMet-PKF este special concepută pentru utilizare în exterior.

OptimetOMF_scheme_website_20170412

OptiMet-OMF pentru aplicații de laborator

OptiMet-OMF este o fibră optică mono-modală cu teacă de înaltă performanță ORMOCER®, care asigură o transmitere optimă a eforturilor și o stabilitate îmbunătățită într-un domeniu larg de temperatură (-269°C … 200°C).

Această fibră are 13 zone cu FGB, situate la 60 cm una de cealaltă, pentru măsurarea eforturilor în mai multe puncte (13) simultan. Are o capacitate de îndoire excelentă, poate fi instalată cu o rază minimă de îndoire de 2,5 mm, în afara zonelor FGB și de 10 mm, în interiorul zonelor FGB.

OptiMet-OMF se livrează conectată la un pigtail de 1,5 m lungime, cu conector optic FC/APC.

csm_OptimetPKF_scheme_website_20170412_8ccfd14080

OptiMet-PKF pentru utilizare în exterior

OptiMet-PKF este o fibră optică mono-modală cu teacă de înaltă performanță ORMOCER® și strat suplimentar de protecție, care asigură o transmitere optimă a eforturilor, atât la tracțiune cât și la compresiune. Această fibră are 13 zone cu FGB, situate la 60 cm una de cealaltă, pentru măsurarea eforturilor în mai multe puncte (13) simultan. Are o capacitate de îndoire excelentă, poate fi instalată cu o rază minimă de îndoire de 10 mm.

OptiMet-PKF se livrează conectată la un pigtail de 1,5 m lungime, cu conector optic FC/APC.

Sunt disponibile și variante cu 2 sau 4 zone FBG (OptiMet-PKF 2, OptiMet-PKF 4).

De asemenea, sunt disponibile variante cu compensare de temperatură într-un punct (OptiMet-PKF-OTC1) sau în două puncte (OptiMet-PKF-OTC2), care pot fi poziționate, la alegere, în lanțul de măsurare. Astfel, influența temperaturii la punctul de măsurare poate fi eliminată în mod sistematic, semnalul rămas fiind pur mecanic.